Föreningen

Grimslövs AIF bildades den 20 juni 1961. På programmet stod från början friidrott, men redan efter ett par år bildades en bordtennis- och badmintonsektion. Klubbens verksamhet var minst sagt diversifierad, förutom huvudidrotterna ägnade man sig bl a åt casting, cykel och utförsåkning! 1970 bildades en bågskyttesektion. Erik "Knekten" Johansson ledde 1971 en nybörjarkurs med 30 deltagare. För att ha bågar till alla nybörjare började man tillverka sådana, den s k ALE-bågen. Några av dessa är fortfarande i bruk! Under hela 70-talet hade klubben en omfattande verksamhet, främst inom friidrott, bordtennis och bågskytte, och 1982 nådde föreningen sitt hittills högsta medlemsantal, 335 stycken. Åren därefter minskade dock verksamheten betydligt. Friidrottssektionen lades ner, skidsektionen bestod av två personer och bordtennisverksamheten var obefintlig. Bågskyttarna var däremot aktiva och höll föreningen vid liv under de här svåra åren. 1990 startade bordtennisen om och man har alltsedan dess ett stort antal ungdomar i träning varje vinter. Även inom bågskyttet har återväxten varit god. Den egna lokalen, GAIF-hallen, som byggdes av medlemmarna i början av 90-talet, utnyttjas nästan varje kväll från oktober till maj.
Under hela 1990 talet hade bågskyttet stora framgångar med ett stort antal mästerskapsplaceringar. I början av 2000 talet fick vi återigen fram en landslagsskytt genom att Jennie Knutsson tog en plats i juniorlandslaget. Hennes främsta meriter får väl anses vara en 7:e plats på JEM i Tavla 2003, samt en 8:e plats i Fält VM 2004, då hade hon precis tagit steget upp i seniorklassen.
Sedan 2003 har vi enbart bågskytteverksamhet i föreningen.
Mer om klubbens historia finns att läsa i Anders Engkvists jubileumsskrift från klubbens 40-årsjubileum.

Uppdaterad: 2015-04-14 19:30

Sparbanken Eken